Robotica en drones centraal tijdens RoboBusiness Europe en TUS Expo

 

Vakbeurs, tentoonstelling, conferentie en drone-vliegshow in één

Delft, 28 maart 2017

The Unmanned Systems (TUS) Expo en RoboBusiness Europe openen van 19 tot en met 21 april 2017 hun deuren in het World Forum Den Haag. Tijdens First International Robotics Week smelten deze twee toonaangevende vakbeurzen en congressen samen en vormen daarmee één van de grootste zakelijke drone- en robotica-evenementen ter wereld. Er worden meer dan 4.000 bezoekers vanuit de hele wereld verwacht en meer dan 200 deelnemende bedrijven en onderzoeksinstellingen.

De congressen en de tentoonstellingen vinden plaats in het World Forum in Den Haag. Het congresprogramma van TUS Expo en RoboBusiness Europe bestaat uit lezingen en paneldiscussies door meer dan zestig vermaarde sprekers en wetenschappers uit de hele wereld. Op TechCrunch-achtige wijze worden sprekers en bezoekers uitgedaagd en geïnspireerd om na te denken over actuele thema’s die onze economie en samenleving op drastische wijze zullen veranderen. De toepassingen van drones en robots zijn zo goed als oneindig. Logistiek, surveillance, productie en gezondheidszorg kunnen enorm profiteren van de uitvindingen die elkaar nu in hoog tempo opvolgen. Tijdens een start-up event op de eerste dag van de beurs, kunnen innovatieve jonge ondernemers kans maken op een prijs van €20.000. Tientallen bedrijven kunnen met elkaar netwerken tijdens een speciaal matching event. Diverse workshops en side-summits vinden plaats tijdens het driedaagse event, zoals een high level bijeenkomst van SESAR Joint Undertaking, ROS Industrial Summit en een bijeenkomst van de Hydrographic Society Benelux. De mix van robotica én drone-specialisten maken TUS Expo & RoboBusiness Europe tot een uniek event, waar de verschillende disciplines samenkomen, netwerken en hun nieuwste innovaties bespreken en tonen aan de wereld.

Naast het beurs- en congresprogramma in Den Haag staan er diverse demonstraties op het programma zoals een spectaculaire drone-vliegshow op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk en een demonstratie met aquabots bij RDM Rotterdam. In Delft worden daarnaast nog diverse activiteiten in de stad en op de campus van TU Delft georganiseerd.

Niels Westendorp, medeoprichter van Robo Business Media: “Het combineren van deze evenementen biedt de mogelijkheid om, samen met toonaangevende partners, een indrukwekkend internationaal drone- en robotica-evenement in Europa te organiseren waarbij marktpartijen actief met elkaar worden verbonden. De strategische samenwerking met RoboValley, het internationale roboticaplatform dat is voortgekomen uit TU Delft Robotics Institute, biedt toegang tot hoogwaardige kennis en een groot internationaal netwerk van experts.”

Arthur de Crook, managing director van RoboValley: “Met RoboValley als kennispartner en ‘host’ van deze eerste International Robotics Week, ontstaat er een unieke kans voor Nederland om zich als robotica- en innovatieland te profileren.”

Tot 15 april 2017 zijn kaarten voor de tentoonstelling gratis aan te vragen via www.tusexpo.com en www.robobusinesseurope.com. Congreskaarten zijn ook via deze websites te koop.

—————————————
Meer informatie Online:

Algemeen Programma: http://robobusinesseurope.com/wp-content/uploads/2016/12/Complete-Program-TUS-Expo-and-RBE-2017-1.pdf

Conferentieprogramma: http://robobusinesseurope.com/program/

Registratiepagina: https://registration.n200.com/survey/0ae6jnwwi398j

Sprekers: http://robobusinesseurope.com/conference-speakers/

Redactioneel Beeld:
http://robobusinesseurope.com/wp-content/uploads/2016/12/NielsWestendorp_PieterChristiaan.jpg
http://robobusinesseurope.com/wp-content/uploads/2016/12/minidrone.jpg

http://robobusinesseurope.com/wp-content/uploads/2016/12/dronedemo.jpg

http://robobusinesseurope.com/wp-content/uploads/2016/12/openingTUSExpo2016.jpg

Actuele informatie delen wij het eerst op social media:

www.twitter.com/TUSExpo en www.twitter.com/RoboBusinessEU
www.facebook.com/tusexpo en www.facebook.com/RoboBusinessEurope

—————————————

Media-accreditatie en meer informatie:

Wij helpen u graag verder als u een interview of achtergrondartikel wilt maken over onze evenementen, over robotica en/of drones.

Wilt u zich opgeven als journalist om RoboBusiness Europe en TUS Expo te verslaan? Meldt u dan s.v.p. aan per email. Voor meer informatie over RoboBusiness Europe, TUS Expo en First International Robotics Week kunt u te allen tijde contact opnemen met:

Robo Business Media
Mijnbouwstraat 120
2628 RX Delft
015-157601618
www.robobusinessmedia.com

Stijn Laagland – Marketing Executive
s.laagland@robobusinessmedia.com
Tel 06 470 86541

Anoeska Hagenstein – Chief Operations Officer
a.hagenstein@robobusinessmedia.com
Tel 06 396 99110

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!